Фото REUTERS

У Кремлі вважають, що позиції президента України Володимира Зеленського та екс-президента України Петра Порошенка на російському напрямку схожі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожЗеленський говоритиме з Меркель про припинення війни на Донбасі

Відео дня

"Ми уважно стежимо, і ми, напевно, схильні погодитися з вашою точкою зору щодо схожості позицій, які зараз починають набирати обрисів", - відповів Пєсков на запитання УНІАН, чи прояснилася для Кремля позиція Зеленського, оскільки його заяви стосовно Росії аналогічні з позицією Порошенка в частині територіальної цілісності України, санкцій проти Росії і повернення військовополонених і політв'язнів - громадян України.

Як повідомляв УНІАН, 18 червня Зеленський заявив в інтерв'ю німецькому виданню BILD, що на першій зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним скаже, що окупований Крим є невід'ємною частиною України. "Почнемо з того місця, що Донбас і Крим - це Україна", - наголосив Зеленський, відповідаючи на запитання, що він скаже Путіну на першій їх зустрічі.

На запитання, чи є Крим втраченим для України, Зеленський відповів: "Крим - це Україна. І ми сподіваємося, що незабаром він буде повернутий. Я дуже люблю Крим. Я відвідував його багато-багато разів. Це унікальне місце в Україні з його природою та історією. Для мене Крим завжди був і буде частиною України".

Крім того, Зеленський виступає за посилення санкцій проти Росії з метою звільнення окупованих українських територій - Криму і ряду районів Донбасу.

17 червня Зеленський закликав Росію звільнити всіх незаконно ув'язнених і виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН щодо звільненню 24 українських військових моряків, захоплених у полон у листопаді 2018 року.