Ангела Меркель і Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський обговорив шляхи подальшої активізації мирного врегулювання ситуації на Донбасі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Читайте такожВ Офісі президента пояснили, чому Зеленський змінює 12 послів України

Як повідомила прес-служба глави держави, в ході телефонної розмови сторони позитивно відзначили результати нещодавньої зустрічі дипломатичних радників у Нормандському форматі в Парижі, що має надати поштовх діяльності Тристоронньої контактної групи.

Відео дня

Водночас, як зазначається, президент України та федеральний канцлер Німеччини наголосили на необхідності досягнення найближчим часом прогресу у звільненні українських заручників і політичних в’язнів, а також завершення процесу розведення сил та засобів у Станиці Луганській, зокрема, шляхом демонтажу фортифікаційних споруд і здійснення розмінування.

Зеленський та Меркель також зупинилися на питанні подальшого забезпечення транзиту газу територією України.

Окрема увага була приділена обговоренню перспективи реалізації двосторонніх інвестиційних проектів.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня зовнішньополітичні радники лідерів країн - учасниць переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція та Росія) провели зустріч в Парижі та обговорили, зокрема подальші кроки із втілення Мінських угод. Зокрема, радники домовились про запровадження "хлібного перемир’я", розмінування в Станиці Луганській та визначення наступних ділянок для розведення військ на Донбасі.