Дмитро Фірташ / REUTERS

Прес-секретар австрійського суду Крістіна Зальцборн заявила, що екстрадиція українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США може затягтися через те, що він подав позов про поновлення справи.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Станом на зараз немає дати екстрадиції. Обвинувачений звернувся про відновлення справи та подав безліч документів. По австрійському процесуального кодексу, можна давати дозвіл на повторне відкриття справи, що і було зроблено", - заявила Зальцборн.

Відео дня

Вона зазначила, що через великий масив інформації і доказів, які були долучені до справи, потрібен час, щоб вирішити - чи відкривати справу знову.

"Думаю, розгляд справи затягнеться довше осені. Все залежить від часу процедури повторного відкриття справи", - заявила Зальцборн.

Читайте такожNewsweek: Екстрадиція Фірташа в США може допомогти реформам в Україні

Нагадаємо, 16 липня міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію Дмитра Фірташа в США.

Міністерство юстиції США підозрює Фірташа у змові з метою виплати хабарів в Індії. Також американські прокурори вважають, що в олігарха нібито були ділові зв’язки з колишнім главою передвиборчого штабу Дональда Трампа і консультантом Віктора Януковича Полом Манафортом.

Український олігарх Дмитро Фірташ був затриманий за запитом американської влади в березні 2014 року у Відні. Тоді він був оголошений у міжнародний розшук, тому що перебував під слідством ФБР.

Його підозрюють у дачі $18,5 млн хабара індійським чиновникам за дозвіл на розробку родовищ титану в індійському штаті Андхра-Прадеш. Готову продукцію Фірташ планував продавати компанії Boeing. Річний дохід від цього міг скласти близько $500 млн.

13 березня 2014 року Земельний суд Відня ухвалив рішення про екстрадиційний арешт і через вісім днів Фірташ вийшов під заставу в 125 млн євро.