Владислава Мангера спіймали на декларуванні недостовірної інформації / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час повної перевірки декларацій голови Херсонської облради Владислава Мангера, а також народних депутатів 8-го скликання Вадима Нестеренка і Сергія Мельничука виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів.

Як йдеться в повідомленні на сайті НАЗК, Мангер у декларації за 2016 рік (виправленій) не зазначив відомості про отриманий дружиною дохід у вигляді дивідендів від ТОВ «Екозерно» на загальну суму майже 590 тисяч гривень.

Читайте такожВбивство Гандзюк: глава Херсонської облради Мангер попросив Зеленського про зустрічЗазначається, що Нестеренко у декларації за 2017 рік (виправленій) зазначив недостовірні відомості про вартість частки належних йому корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ «Ліканова інвестментс ЛТД» на загальну суму майже 770 тисяч гривень, а Мельничук у декларації за 2017 рік не задекларував дохід від відчуження автомобіля Toyota Land Сruiser вартістю 500 тисяч гривень.

Відео дня

За результатами перевірок НАЗК направило обґрунтовані висновки щодо ознак кримінального правопорушення до Національного антикорупційного бюро України.

У відомстві нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена ст.366-1 Кримінального кодексу України, а також зазначили, що направлення висновку до правоохоронних органів не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Як повідомляв УНІАН, голова Херсонської облради Владислав Мангер фігурує у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

15 серпня суд відхилив скаргу адвокатів Мангера на зупинення слідства проти нього у цій справі.