Рябошапка заявив, що продовжувати слідчі функції для дорозслідування майданівських справ не будуть / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка пообіцяв, що команда слідчих і прокурорів, які розслідують справи Майдану, зможуть і надалі працювати за цим напрямом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам у відповідь на запитання, що буде з командою слідчих і прокурорів Управління спеціальних розслідувань ГПУ після того, як прокуратура остаточно позбавиться слідчих функцій.

Читайте такожРябошапка вважає, що в справах Майдану потрібно провести аудит ефективності розслідування

Відео дня

Рябошапка заявив, що продовжувати слідчі функції для дорозслідування майданівських справ не будуть, "а що стосується людей, які працюють у цьому департаменті, то вони матимуть можливість перейти як слідчі до Державного бюро розслідувань або залишитися як прокурори в Офісі генпрокурора і здійснювати процесуальне керівництво у цих справах". "Прокурори ж зможуть продовжувати здійснювати процесуальне керівництво у справах, які розслідуватиме вже ДБР, щоб був певний зв'язок, щоб він не розривався", - додав він.

Нагадаємо, що сьогодні директор ДБР Роман Труба на зустрічі з депутатами Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності не виключив, що слідчі функції прокуратури у справах Майдану можуть бути подовжені для дорозслідування цих справ, або ж слідчі з прокуратури мають перейти до ДБР. Але в обох випадках потрібні зміни до законодавства, оскільки, щоб зберегти їхню команду у ДБР, потрібно брати їх на роботу за спрощеною процедурою, чого зараз у законі не передбачено.

При створенні ДБР дали 1 рік на передачу справ від прокуратури до ДБР, тому 20 листопада слідчі функції прокуратури припиняються.