Генпрокурор: наразі рано говорити про якісь версії підпалу будинку Гонтаревої / фото УНІАН

Наразі рано говорити про якісь версії підпалу будинку, яким користувалася екс-голова Національного банку Валерія Гонтарева.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам сказав генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Не потрібно робити передчасних висновків стосовно того, що там було і хто винний, чи може бути винним. Давайте дочекаємося хоча б попередніх результатів. Це треба робити швидко, але щоби за швидкістю ми не втратили якість і не призначили когось невинуватого і не засудили його", - сказав він.

Відео дня

Також Рябошапка додав, що поки не готовий говорити, чи є зв'язок між потраплянням Гонтаревої у ДТП в Лондоні, спаленням авто її невістки і підпалом будинку. "Ми трохи забігаємо наперед. Гонтарева це пов'язує (між собою - УНІАН), а я кажу, що поки що зарано робити будь-які висновки, когось звинувачувати, будувати ланцюжки, які потім призводять у нашій уяві до відповідних персонажів. Гонтарева ж не даремно проводить такий ланцюжок, на одному з кінців якого, ми розуміємо, хто, і Гонтарева чітко на це вказує", - наголосив генпрокурор.

На запитання, на кого саме вказує Гонтарева, Рябошапка відповів: "Запитайте у Гонтаревої".

Читайте такожГолі стіни: з'явилося відео наслідків пожежі в будинку Гонтаревої

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 17 вересня невідомі підпалили будинок Гонтаревої у селищі Гореничі під Києвом. Внаслідок пожежі будинок повністю згорів.

Поліція кваліфікувала підпал будинку як умисне знищення майна.

З травня будинок використовувався як дачний, до вересня територія домоволодіння перебувала під охороною шести працівників. На момент виникнення пожежі на місці був лише один охоронець.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав підпал будинку Гонтаревої проявом кримінального тиску. Президент Володимир Зеленський заявив, що очікує від правоохоронців якнайшвидшого розслідування підпалу будинку екс-голови НБУ, та доручив долучитися до розслідування голові СБУ Івану Баканову.

26 серпня Гонтареву збив автомобіль на пішохідному переході у центрі Лондона, після чого її госпіталізували в лікарню з серйозними травмами.

Крім того, Гонтарева заявила, що 5 вересня вночі у Києві згорів автомобіль сім'ї її старшого сина, зареєстрований на її невістку, яку теж звуть Валерія Гонтарева.

У НБУ заявляють про неприпустимість цілеспрямованих, системних атак на Гонтареву та в її особі - на всіх реформаторів, які працювали і працюють на благо України, та вважають, що правоохоронні органи повинні невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування серії атак, а також правопорушень власників і акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про яких регулятор раніше передав правоохоронцям.

Валерія Гонтарева очолювала НБУ з 19 червня 2014 року до 15 березня 2018 року.