Зеленський очікує прогресу від "нормандської зустрічі" / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прагне впродовж півроку досягти справжнього прогресу в питанні завершення війни на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю німецькій газеті "Die Welt", повідомляє прес-служба українського МЗС. 

Читайте такожВидача Цемаха Росії була вимушеним кроком - Пристайко

Відео дня

Так, на запитання щодо очікувань від майбутньої зустрічі у "нормандському форматі" на рівні лідерів держав, Пристайко зауважив, що може говорити виключно про очікування керівництва України.

"Президент України Володимир Зеленський хоче досягти справжнього прогресу протягом наступних шести місяців. Що планує Кремль, я не знаю. Він скоріше очікував, що український народ знесилиться та буде тиснути на свій уряд погодитись з агресією. Але такого не сталось", - зазначив глава МЗС.

За словами міністра, Зеленський хотів би розширити нормандський формат, запросивши до перемовин Великобританію і США.

"Президент Володимир Зеленський цим хотів дати зрозуміти, що ми не можемо чекати ще п’ять років. І якщо ми скоро не побачимо прогрес у Нормандському процесі, то ми будемо вживати нових заходів, щоб змінити існуючу динаміку", - наголосив Пристайко.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що зустріч Зеленського і Путіна може відбутися вже у жовтні. У МЗС не підтвердили, але і не спростували відповідну інформацію.