Адвокат звільнених моряків спростував інформацію про те, що їм заборонили в'їзд до РФ / фото УНІАН

Координатор групи адвокатів звільнених українських моряків Микола Полозов спростував інформацію про те, що їм заборонили в'їзд в РФ.

Про це він повідомив у Facebook, роз'яснюючи ситуацію з численними публікаціями в ЗМІ, за його словами, недостовірної інформації про заборону в'їзду в РФ щодо звільнених 24 українських військових моряків.

Читайте такожВидача Цемаха Росії була вимушеним кроком - Пристайко

Відео дня

«На даний час 24 українських моряків перебувають у статусі обвинувачуваних у кримінальній справі, що її веде Слідче управління ФСБ Росії. Жодних заборон на в'їзд до Російської Федерації стосовно 24 українських військових моряків не виносилося», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксира «Яни Капу» і катерів «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років).

У зв'язку із захопленням моряків і кораблів екс-президент України Петро Порошенко ввів в Україні воєнний стан, який діяв в 10 областях з 26 листопада по 26 грудня 2018 року.

9 липня російське слідство висунуло звинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам.

7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки і 11 політв'язнів.