Володимир Зеленський / REUTERS

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявляє, що участь президента України Вололимира Зеленського у зустрічі лідерів Організації північноатлантичного договору (НАТО) у грудні в Лондоні не передбачена.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільному засіданні Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва і Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

Читайте також22 жовтня планується візит Зеленського до Японії

Відео дня

Член фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко запитала, як саме бачить нова влада свою участь у грудневому саміті НАТО в Лондоні.

"Станом на зараз груднева зустріч визначена не як саміт НАТО, а як зустріч високого рівня. Станом на зараз формат заходу з партнерами Альянсу під час цієї зустрічі не передбачений", - відповів Кулеба.

"Будемо відштовхуватися від реалій, від того, які можливості будуть надані нам Альянсом", - наголосив він.

При цьому віце-прем'єр запевнив, що Україна використає всі можливості взаємодії з Альянсом.

«І той факт, що президент планує зустрітися з Північноатлантичною радою НАТО (31 жовтня), я думаю, що є очевидним сигналом, що на найвищому рівні стосунки з Альянсом залишаються на високому порядку денному", - заявив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, у травні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що наступний саміт Альянсу відбудеться у Лондоні 3-4 грудня на честь 70-річчя НАТО.