Пристайко заявив про необхідність компромісів / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що дипломати не зможуть без компромісу домовитися стосовно миру на Донбасі.

Читайте такожПрезиденти України та Росії погодилися на "формулу Штайнмаєра" – Пристайко

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільному засіданні Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва і Комітету ВР з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

Відео дня

"Ніхто не збирається здавати Україну, і кожна людина, яка веде переговори, не обов'язково зрадник. У нас усіх може бути свій підхід, яким чином ми збираємося звільнити нашу державу. Якби у нас достатньо було Збройних сил, достатньо армії, сили і економічної потужності, на нас би ніхто не напав", - заявив Пристайко.

"Наша задача, дипломатів, на превеликий жаль, вести переговори, які не додають нам абсолютно ні наснаги, ні задоволення, заради того, щоб ми могли вийти із ситуації з найменшими втратами. Якщо ви думаєте, що дипломати зможуть домовитися без компромісу, - це наївно, і на жаль, так не спрацює", - наголосив Пристайко.

"Єдиний справжній союзник - це армія і флот. Ця стара формула насправді залишається дієвою. Наша задача - знайти зараз мистецтво можливого, яким чином ми можемо мінімізувати наші втрати, щоби вирватися з лап агресора і просуватися так, як ми всі з вами вирішили", - додав Пристайко.