Заступники очолять ключові напрямки роботи «Укроборонпрому» / УНІАН

Генеральний директор «Укроборонпрому» Айварас Абромавічус призначив собі чотирьох заступників, які очолять ключові напрямки роботи держконцерну.

Про це сказано в повідомленні прес-служби «Укроборонпрому».

Так, заступником гендиректора з питань трансформацій став керуючий партнер рекрутингової компанії Odgers Berndtson Ukraine Роман Бондар.

Відео дня

«В концерні Роман буде очолювати так званий Центр трансформацій – реактор змін корпоративної культури та управлінських практик «Укроборонпрому», внутрішніх процесів і системи управління бізнесом; почне управління ефективністю і введе міжнародні стандарти корпоративного управління», - сказано в повідомленні.

Читайте такожАбромавічус досі має подвійне громадянство і незаконний допуск до держтаємниць - ЗМІ

Надія Бігун, яка має досвід роботи в ProZorro, буде займатися закупівлями концерну.

«В «Укроборонпромі» Надія, перш за все, буде впроваджувати прозорі процедури та політику закупівель, підвищувати їхню ефективність шляхом централізації потреб підприємств і впровадження категорійних стратегій. Сьогодні лише 8 зі 138 підприємств, що входять до складу «Укроборонпрому», включаючи сам концерн, проводять закупівлі через Prozorro. Окремим фокусом роботи Надії Бігун стане імпортозаміщення товарів російського виробництва», - сказано в повідомленні.

Фінансово-економічним блоком концерну керуватиме Сергій Іванюта, який працював у НБУ і «Укргазвидобуванні».

«У сферу відповідальності Сергія в «Укроборонпромі» входить формування та реалізація фінансової політики концерну, розгортання комплексної програми фінансового оздоровлення підприємств, що входять до складу «Укроборонпрому», реструктуризація боргів тощо», - йдеться у повідомленні.

Проектний офіс концерну очолить Олег Яковенко, який має досвід роботи в Мінекономрозвитку.

Зазначається, що Олег Яковенко буде розробляти дорожню карту трансформацій, контролювати її реалізацію і займатися ризик-менеджментом. Відразу після призначення Олег Яковенко впровадив в команді нових радників Канбан – метод прозорого управління розробкою продуктів, винайдений інженерами заводів Toyota.

Абромавічус очікує, що нова команда найближчим часом розробить комплексну стратегію розвитку концерну, орієнтовану на збільшення обсягів виробництва та продаж продукції, проведе кадровий і фінансовий аудити, інвентаризацію та оптимізації активів концерну, запровадить комплексні антикорупційні механізми та кращі практики корпоративного управління на підприємствах держконцерну.

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня президент Володимир Зеленський призначив Абромавічуса генеральним директором концерну «Укроборонпром».

Державний концерн «Укроборонпром» створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової й спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.