Україна цінує підтримку президентів США і Конгресу / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заперечив, що президент США Дональд Трамп тиснув на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

Про це голова МЗС Вадим Пристайко заявив в інтерв’ю hromadske.

За його словами, Україну намагаються втягнути у протистояння між республіканцями і демократами в США.

Відео дня

"Ті люди, які займаються українсько-американськими відносинами, розуміють, що ми завжди намагалися цінувати допомогу від обох партій, ця допомога дозволяла нам гарантувати, що зі зміною адміністрації в нас не зміняться пріоритеті у відносинах зі США", - пояснив міністр.

Він додав, що Україна цінує підтримку президентів США, Конгресу, але це не означає, що українська влада хоче допомогти якійсь партії, якщо навіть і могла "в теорії" це зробити.

Читайте такожАмериканський розвідник написав донос на президента США через "тривожну обіцянку" щодо України, Трамп усе заперечує

"Цікавиться президент Трамп, цікавиться його радник Джуліані, цікавляться газети, демократи, республіканці, чи на Україну тиснуть. Я хочу сказати, що ми незалежна держава, в нас є свої таємниці", - наголосив Пристайко.

Він зазначив, що Зеленський має право, аби зміст його розмови з іншим президентом залишився в таємниці, а американські слідчі мають повне право "діставати" цю інформацію у США.

"Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було. Була розмова, розмови бувають різні, лідери мають право обговорити всі проблеми, які існують. Ця розмова була довгою, була дружня, і вона торкалася багатьох питань, іноді на які треба було мати доволі серйозні відповіді", - резюмував Пристайко.

Раніше повідомлялося, що три комітети Палати представників Конгресу США заявили, що розпочали "широкомасштабне розслідування" повідомлень про те, що президент Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані та, можливо, інші чинили тиск на уряд України, щоб схилити його до сприяння кампанії з переобрання Трампа.