Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп через свого адвоката Рудольфа Джуліані висував вимоги президенту Володимиру Зеленському.

Про це у себе в Twitter повідомив сенатор-демократ Кріс Мерфі, який недавно побував в Україні і зустрівся із Зеленським, передає Громадське.

За його словами, він обговорив з президентом України несподіване припинення допомоги США та "недоречні вимоги", які передавали представники Трампа.

Відео дня

"Очевидне питання, яке задавали в Києві, чи пов’язані ці дві речі. Під час нашої зустрічі Зеленський явно не пов’язував їх, але він був дуже занепокоєний через припинення допомоги і дуже поінформований щодо розмов, які Руді Джуліані вів з його командою", - розповів сенатор.

Читайте такожАмериканський розвідник написав донос на президента США через "тривожну обіцянку" щодо України, Трамп усе заперечує

Мерфі зазначив, що порадив Зеленському ігнорувати вимоги представників Трампа. За його словами, президент України з цим погодився.

Сенатор додав, що не знає, які саме це були вимоги.

"Але мені було зрозуміло, що українські чиновники занепокоєні наслідками ігнорування вимог Джуліані", - написав він.

Мерфі наголосив, що Конгрес США не може ігнорувати ситуацію, коли президент через свого офіційного представника просить уряд іноземної держави "накопати" бруд про його політичних опонентів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заперечив, що президент США Дональд Трамп тиснув на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

Раніше три комітети Палати представників Конгресу США заявили, що розпочали "широкомасштабне розслідування" повідомлень про те, що президент Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані та, можливо, інші чинили тиск на уряд України, щоб схилити його до сприяння кампанії з переобрання Трампа.