Федеріка Могеріні / фото УНІАН

Віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні заявляє, що в ЄС хочуть почути плани нової української влади щодо втілення реформ.

Про це Могеріні сказала журналістам у Люксембурзі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Вона сказала, що сьогодні глави МЗС країн-членів ЄС зустрінуться з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком.

Відео дня

За її словами, сьогодні дуже важливо зберігати увагу Європейського Союзу і міжнародної спільноти щодо України.

Читайте такожЄвросоюз найбільше інвестував в Україну – Могеріні

"Це для нас стане можливістю почути від нього плани нової адміністрації, нового уряду щодо реформ. Як ви знаєте, Європейський Союз є головним прибічником українських реформ і також територіальної цілісності і суверенітету країни", - сказала Могеріні.

Вона відзначила, що сьогодні буде хороша можливість обговорити з Пристайком перспективи України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на полях засідання Ради ЄС у закордонних справах у Люксембурзі Пристайко візьме участь у міністерському засіданні "Групи друзів України в ЄС" на запрошення високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики, віце-президента Єврокомісії Федеріки Могеріні та міністрів закордонних справ держав-членів ЄС.

Пристайко поінформує партнерів про впровадження комплексних реформ в Україні, безпекову ситуацію на Донбасі та стан підготовки до саміту у "нормандському форматі".