Рябошапка підписав наказ про створення департаменту процесуального керівництва у провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку з протестами 2013-2014 років / фото УНІАН

У Генеральній прокуратурі створено Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках.

Як повідомляється на сайті ГПУ, наказ про створення вказаного Департаменту сьогодні, 21 жовтня, підписав генеральний прокурор Руслан Рябошапка. До складу Департаменту входитимуть три відділи.

«Діяльність Департаменту буде зосереджена на процесуальному керівництві у провадженнях щодо злочинів, скоєних під час Революції Гідності», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожРябошапка пояснив, чому Порошенку не оголошено жодної підозри

Зазначається, що водночас ліквідовано Управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії в структурі Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генпрокуратури.