Ткаченко вважає, що люди, які готові були вивішувати триколор на місцевих радах, не мають права керувати процесом розслідування / фото УНІАН

Верховна Рада не підтримала створення слідчої комісії, ініційованої партією «Опозиційна платформа – За життя», щодо розслідування обставин трагедії 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це у Facebook повідомив депутат фракції «Слуга народу» Олександр Ткаченко.

Читайте такожРада дозволила арештувати нардепа Дубневича

Відео дня

На рішення Ради депутати «ОПЗЖ» відреагували емоційно: обізвали «слуг народу» «фашистами» та влаштували штовханину.

За словами Ткаченка, «Слуга народу» має намір ініціювати таку комісію, але вже не на умовах «ОПЗЖ».

«Ми безумовно будемо ініціювати створення такої комісії. Проте розслідування буде не лише з приводу конкретного факту загибелі людей в Одесі, але й того, хто допустив та сприяв закликам до сепаратизму, запрошення російських військ до України, прихильників «руського миру», - того, що насправді спровокувало трагічні події не тільки в Одесі, але й в інших містах України», – написав він.

«Люди, які готові були вивішувати триколор на місцевих радах, в тому числі й в Одесі, не мають морального права керувати процесом розслідування. Ба більше, розслідування має відбутися щодо них також, в тому числі щодо «кремлівської колони», яка має своє представництво в нинішній ВР», – підсумував Ткаченко.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня в Одесі відбулися зіткнення між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами. Загинули декілька активістів.

Потім активісти на Куликовому полі знесли табір сепаратистів, які забарикадувалися в Будинку профспілок. У цій будівлі почалася пожежа, в результаті якої також загинули люди.

В цілому загинуло 46 осіб, більш як 200 було поранено. У СБУ повідомили, що зіткнення і безпорядки в Одесі за участю представників незаконних військових формувань координувалися з території невизнаного Придністров'я диверсійними групами з Росії. Генерал-майор міліції Катеринчук був представлений особовому складу Головного управління МВС в Одеській області як начальник цього відомства 5 травня.