Зеркаль припустила, хто представлятиме Україну у суді ООН після неї / фото УНІАН

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль припускає, що після її анонсованої відставки Україну у справі проти Росії відповідно до Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Міжнародному суді ООН представлятиме посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов.

Читайте такожСуд ООН розгляне по суті позов України проти Росії у 2020 році

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на брифінгу в Києві.

Відео дня

На запитання, хто буде наступним агентом України у цій справі в Міжнародному суді ООН після її анонсованої відставки, Зеркаль відповіла: «У справі є агент та є ко-агент (заступник агента – УНІАН), яким є Всеволод Ченцов. Це наш посол в Нідерландах, тому жодних проблем з тим не має бути».

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада Міжнародний суд ООН вирішив, що має юрисдикцію розглядати позов України до Росії через фінансування нею тероризму на Донбасі, відповідно до Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, а також через порушення прав кримських татар і українців в окупованому Криму - відповідно до Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Зокрема, суд відхилив попередні заперечення РФ за позовом. Тепер суд має розпочати розгляд позову України по суті.

Зеркаль прогнозувала, що до Різдвяних канікул Міжнародний суд ООН вирішить всі процедурні моменти з розгляду по суті.

Раніше Зеркаль анонсувала свою відставку з посади заступника міністра закордонних справ.