Перед голосуванням вона виступила з трибуни / фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата від "Європейської солідарності" Ірини Луценко (№ 2395).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 275 народних депутатів із 399 зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожСтало відомо, чому Ірина Луценко відмовляється від депутатських повноважень

Відео дня

Постановою передбачено достроково припинити повноваження Луценко у зв’язку з особистою заявою про складення нею депутатських повноважень.

Перед голосуванням вона виступила з трибуни, повідомивши про ті напрямки, над якими працювала під час свого перебування в парламенті.

Також Луценко подякувала трьом людям, які "зіграли величезну роль" у становленні її як політика: лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко, екс-президенту України Петру Порошенку та своєму чоловікові, колишньому генеральному прокурору Юрію Луценку.

Як повідомляв УНІАН, 4 листопада Луценко подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. Того ж дня її чоловік заявив, що Ірина написала заяву про припинення депутатських повноважень через проблему з серцем.

Луценко була обрана до Верховної Ради IX скликання по загальнодержавному багатомандатному округу від партії "Європейська солідарність" під 15-м номером у списку. Вона була членом Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування.