Перешкоди на шляху до Нормандського саміту усунено / eurointegration.com.ua

У Мінську на переговорах учасників Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі знято усі перешкоди на шляху до зустрічі лідерів країн "нормандського формату".

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Читайте такожУ Кремлі прокоментували ідею провести зустріч Зеленського та Путіна в Казахстані

Відео дня

"Сьогодні на засіданні Тристоронньої контактної групи було знято всі перешкоди на шляху до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні - розведення сил та засобів в районі н.п. Золоте, Петрівське та Станиця Луганська стало останніми кроками в цьому напрямку. Проведення зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки найближчим часом прискорить вирішення всіх актуальних питань з врегулювання конфлікту", - написала Оліфер.

Як повідомляв УНІАН, 23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч глав країн «нормандського формату» (Україна, Росія, Франція, Німеччина) відбудеться після розведення сил на трьох ділянках на Донбасі: поблизу Станиці Луганської, Золотого і Петрівського, а також після припинення обстрілів.

Розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня. 9 листопада розпочалось, а 11 листопада було завершено розведення сил і засобів у районі Богданівки і Петрівського.