Онищенко стверджує, що повернеться до України, коли сам того забажає / фото УНІАН

Колишній народний депутат Олександр Онищенко прокоментував інформацію про екстрадицію та заморожування його рахунків, звинувативши директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника у брехні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожХотів купити коня: суд арештував півмільйона євро на рахунку нардепа-втікача Онищенка

Відео дня

"Вчора НАБУ заявила, що заморозила моїх 500 тис євро, а в грудні мене екстрадує до України. Перше. Хочу зрозуміти, в якому місці вони заарештували у мене гроші. Так сталося, що останні три роки я купую і продаю коней, вирощую, їжджу на них. У вересні я купив коня у естонської компанії. Переказав гроші зі свого рахунку на рахунок естонської компанії. А в жовтні я його вже продав. А що заарештували - для мене це загадка", - зазначив Онищенко.

Те ж саме, за словами екс-нардепа, стосується і назви чартерного літака, який у нього нібито НАБУ заарештувало два роки тому. "Нехай хоч пропелер покажуть. Або номер його назвуть", - зауважив Онищенко.

Стосовно ж заяви Ситника про екстрадицію до України найближчим часом, Онищенко заявив, що має намір повернутися до України, але тоді - коли сам того захоче.

"І знову бреше. У рішенні мого суду написано, що мене можуть екстрадувати тільки за згодою Кабінету міністрів Іспанії. Суд щодо екстрадиції був у березні 2017-го року. І три роки Кабмін так нічого і не підписав. У підсумку я сам повідомив усім, що я написав заяву, що хочу повернутися в Україну. І суд схвалив і дав мені дозвіл на добровільне повернення. І повернуся я в Україну не тоді, коли захочуть цього Ситник та інші балаболи. А в тому випадку, якщо захочу цього я", - наголосив екс-нардеп.

Як повідомляв УНІАН, детективи НАБУ в грудні 2015 року розпочали досудове розслідування щодо розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", у результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

За версією слідства, з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи 1,6 млрд грн, отриманими від реалізації газу, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" було завдано збитків у розмірі понад 740 млн грн. Слідство встановило причетність до участі у скоєнні злочинів 29 осіб. З них семеро, зокрема, організатор схеми - народний депутат Онищенко, перебувають у розшуку.