Скороход розповіла, хто має увійти до фракції замість неї і Полякова / фото УНІАН

Народний депутат Анна Скороход, яку фракція “Слуга народу” вирішила виключити зі своїх лав, заявляє, що замість неї і так само виключеного Антона Полякова до фракції мають зайти двоє позафракційних депутатів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала в коментарі журналістам після засідання фракції.

Читайте такожРазумков прокоментував ситуацію довкола депутата Скороход

Відео дня

“Нам щойно оголосили, що з позафракційних дві людини зайдуть замість нас. Хто – ми не знаємо”, - зазначила парламентарій.

Своєю чергою, перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко на питання УНІАН щодо цієї заяви Скороход зазначив: “Це не те, що мають, це є така можливість. Є багато позафракційних, які бажають стати командою “Слуги народу”.

На уточнення, про кого саме йдеться, Корнієнко зауважив, що не буде цього розголошувати. Ці люди матимуть пройти перевірку та співбесіду.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада член фракції "Слуга народу" Скороход заявила про тиск на неї через відмову голосувати за законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення. За її словами, правоохоронці затримали її чоловіка Олексія Алякіна.

На запитання про кримінальну справу щодо чоловіка Скороход відповіла, що в нього був великий бізнес у Росії, а потім його "віджали", й щоб чоловік не міг повернутись, проти нього відкрили сфальсифіковану кримінальну справу.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що партія немає жодного стосунку до затримання чоловіка Скороход. Він повідомив, що Скороход "зверталася до народних депутатів і пропонувала їм грошову матеріальну допомогу - то є факт".

Пізніше Скороход заперечила твердження Арахамії, що пропонувала і давала гроші народним депутатам, і наголосила, що подасть заяву до САП, ДБР, НАБУ.

У Генпрокуратурі повідомили, що раніше затримували чоловіка Скороход за запитом Росії, але суд його звільнив з-під екстрадиційного арешту. За даними Генпрокуратури, Алякін перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. У ГПУ також заявили, що Алякін незаконно отримав українське громадянство.

У прокуратурі Києва повідомили, що найближчим часом звернуться до суду з клопотанням про екстрадиційний арешт Алякіна.