Арахамія заявив про наявність свідків / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляє, що троє депутатів готові свідчити в Національному антикорупційному бюро щодо виключеної з фракції депутата Анни Скороход.

Читайте такожНардепи Поляков і Скороход прокоментували своє виключення з фракції "Слуга народу"

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Відео дня

Відповідаючи на питання, чи є докази того, що Скороход начебто пропонувала хабарі, Арахамія заявив: "У нас є свідки, які готові йти до НАБУ".

Він додав, що йдеться про трьох свідків - депутатів "Слуги народу", які є членами енергетичного комітету.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада Скороход заявила про тиск на неї через відмову голосувати за законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення. За її словами, правоохоронці затримали її чоловіка Олексія Алякіна. Вона повідомила, що в її чоловіка був великий бізнес у Росії, а потім його "віджали", і щоб чоловік не міг повернутись, проти нього відкрили сфальсифіковану кримінальну справу.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що партія немає жодного стосунку до затримання чоловіка Скороход. Він повідомив, що Скороход "зверталася до народних депутатів і пропонувала їм грошову матеріальну допомогу - то є факт".

Проте Скороход заперечила твердження Арахамії, що пропонувала і давала гроші народним депутатам, і наголосила, що подасть заяву до САП, ДБР, НАБУ.

У Генпрокуратурі повідомили, що раніше затримували чоловіка Скороход за запитом Росії, але суд його звільнив з-під екстрадиційного арешту. За даними Генпрокуратури, Алякін перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. У ГПУ також заявили, що Алякін незаконно отримав українське громадянство.

У прокуратурі Києва заявили, що найближчим часом звернуться до суду з клопотанням про екстрадиційний арешт Алякіна.

Сьогодні, 15 листопада, фракція "Слуга народу" вирішила виключити з своїх лав народних депутатів Полякова та Скороход.