Володимир Зеленський привітав студентів з їхнім днем / Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявляє, що для держави життєво важливо, щоб молодь бачила своє майбутнє саме в Україні.

На цьому глава держави наголосив у дописі на своїй сторінці у Facebook з нагоди Дня студента.

Читайте такожПосли G7 назвали ключові реформи в Україні, яким має приділятися постійна увага

Відео дня

«Саме студентство завжди було драйвером змін у незалежній Україні. Починаючи зі студентської Революції на граніті, яка стала фундаментом для здобуття незалежності, й закінчуючи Революцією Гідності», - зазначив Зеленський.

Президент зауважив, що в сучасному світі без кордонів та обмежень можна реалізувати себе у Нью-Йорку, Берліні, Токіо та, власне, у будь-якому куточку планети.

«Але, на мою думку, для молодого та неймовірно талановитого покоління українців це було б занадто просто. Справді амбітний челендж – це побудувати успішну та квітучу країну саме тут. Україні як повітря потрібні ваші таланти, креативність, сміливість, готовність змінювати правила та творити нову країну! Вірю, нам з вами це до снаги. З Днем студента!» - підсумував президент.

Як повідомляв УНІАН, щорічно 17 листопада відзначається Міжнародний день студентів. Він був заснований у 1941 році на зустрічі студентів країн, що боролися проти фашизму, яка проходила в Лондоні, але почав відзначатися з 1946 року. В Україні 17 листопада стали відзначати як День студента з 1999 року згідно з указом президента № 659/99 від 16 червня 1999 року.