Ляшка можуть заарештувати за бійку з Герусом / скріншот

Запобіжний захід для колишнього народного депутата України Олега Ляшка суд обиратиме сьогодні.

Про це УНІАН повідомила речниця прокуратури Київської області Мар’яна Гайовська.

За її словами, відповідне клопотання вже скеровано заступником прокурора Бориспільської місцевої прокуратури до Бориспільського міськрайонного суду. Поки час початку судового засідання не відомий.

Відео дня

Читайте такожДБР підготувало підозру та подання на зняття недоторканності з Порошенка

Також вона додала, що у клопотанні йдеться про взяття під варту Ляшка без альтернативи застави або будь-якого іншого альтернативного запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, Ляшку сьогодні, 18 листопада, було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України. Кримінальне провадження здійснюється за фактом інциденту, який стався між ним та народним депутатом з фракції «Слуга народу» Андрієм Герусом в залі офіційних делегацій аеропорту “Бориспіль” 6 листопада.

Сам Ляшко повідомив у Facebook і про вручення йому ще й виклику на допит. Він заявив, що прийде на допит, хоч і вважає, що «справа сфальсифікована і є політичним переслідуванням».

6 листопада в аеропорту "Бориспіль" побилися голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Герус (фракція «Слуга народу») і лідер Радикальної партії Ляшко.

Герус написав у Facebook: "Відомий захисник бізнесу Ахметова, забутий всіма Ляшко мене очікував в аеропорту "Бориспіль", щоб влаштувати "шоу-провокацію". Знижена на 15% ціна електроенергії та повна готовність до зими ніяк не влаштовує "немонополіста", і вони вдаються до все більш витончених способів, як вести свій бізнес". За його словами, "претензія Ляшка - це імпорт електроенергії". "Хоча три роки імпорту вугілля з Росіі за формулою "Роттердам+", що супроводжувалися зростанням тарифів для українських споживачів, його повністю влаштовувало. Бо на цьому добре заробляв його любий "немонополіст", - заявив Герус і додав, що "постраждала" тільки його сорочка.

У свою чергу Ляшко написав у Facebook, що "випадково побачив в аеропорту "Слугу народа" Геруса, який відкрив імпорт російської електроенергії з Росії".

"Коли у російського лобіста закінчилися аргументи, він почав махати руками. Однак проблема від того нікуди не поділася - через зраду Геруса Україна сьогодні потрапляє в повну енергетичну залежність від країни-агресора. Ця зрада має бути розслідувана і покарана", - наголосив Ляшко.

За фактом бійки відкрито кримінальне провадження за ст. 346 Кримінального кодексу України (посягання на державного або громадського діяча).