Українців Дудку і Бессарабова доправили до СІЗО / krymr.com

Засуджені у «справі українських диверсантів» Володимир Дудка і Олексій Бессарабов доставлені по етапу до СІЗО в окупованому Сімферополі.

Читайте такожМісце перебування "кримських диверсантів" Дудки і Бессарабова невідомо – адвокат

Як повідомив УНІАН син Дудки Ілля Кавернік, українцям вже зробили перші продуктові передачі.

Відео дня

Кавернік зазначив, що Дудці і Бессарабову мають дозволити побачення з рідними, зокрема, він сподівається побачити батька в середу.

Він також уточнив, що згодом незаконно засуджених українців мають розподілити до колоній для відбування покарання.

Своєю чергою, адвокат політв'язнів Оксана Железняк повідомила УНІАН, що захист готує касацію на рішення Верховного суду РФ, який 15 жовтня відхилив апеляцію адвокатів та залишив у силі вирок Дудці і Бессарабову - 14 років позбавлення волі кожного.

Як повідомляв УНІАН, кримчан Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в окупованому Росією Севастополі. Їх звинуватили в підготовці диверсії організованою групою і зберіганні зброї.

16 листопада 2017 року так званий «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину.

Дудка і Бессарабов повністю заперечують свою провину. 4 квітня 2019 року так званий «Севастопольський міський суд» засудив їх до 14 років позбавлення волі кожного, а також призначив штрафи.

10 жовтня 2019 року Дудку і Бессарабова доставили в московське СІЗО «Матроська тиша» для участі в судовому засіданні.

15 жовтня Верховний суд Росії відхилив скаргу захисту та залишив у силі вирок Дудці і Бессарабову.

16 жовтня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала свою російську колегу Тетяну Москалькову посприяти проведенню медичного обстеження і лікування Дудки. За словами адвоката, у нього погіршується стан здоров'я, зокрема, йдеться про виразку, яку в умовах пенітенціарної установи не лікують.

23 жовтня син Дудки Ілля Кавернік заявив, що його батька та Бессарабова етапували з московського СІЗО «Матроська тиша» до окупованого Сімферополя.