На плівках, зокрема, згадується хід розслідування справи щодо закупок неякісного оснащення для армії / фото УНІАН

У месенджері Telegram з’явився анонімний канал під назвою «Трубу прорвало», де викладають аудіозаписи, зроблені нібито у кабінеті керівника Державного бюро розслідувань (ДБР) і на яких чути схожий на його голос.

За словами авторів дописів, це «пару годин цікавих розмов», котрі показують, як в бюро вирішуються питання про закриття кримінальних проваджень, як «за дзвінком» з Офісу президента зупиняються обшуки на тих чи інших підприємствах фігурантів справ тощо.

Читайте такожСуд дозволив ДБР перевірити доходи Порошенка за останні 5 років«Пріоритетною» при цьому називається «справа екс-президента» Петра Порошенка. Окрім неї, згадуються провадження відносно колишнього міністра охорони здоров’я Уляни Супрун і посадовців КМДА. Також на каналі опубліковані записи розмов, у яких йдеться про формування громадської ради ДБР та проведення обшуків на підприємствах Костянтина Жеваго.

Відео дня

Крім того, обговорюється хід розслідування справи щодо закупок неякісного оснащення та обладнання для армії. Зокрема, на каналі оприлюднена розмова нібито директора ДБР Романа Труби з керівником компанії «Монітор», виробника спальних мішків для Міністерства оборони Михайла Немирівського.

Ще один опублікований епізод стосується візиту місії МВФ. На записі чути, як людина з голосом, схожим на голос Труби отримує вказівки від нібито генпрокурора Руслана Рябошапки та очільника Офісу президента Андрія Богдана призупинити обшуки в Дніпровській міській раді, «ПриватБанку» та Нацбанку.

Раніше УНІАН повідомляв, що Порошенко фігурує у 13 кримінальних провадженнях ДБР і вже понад 15 разів не приходив на допити.