REUTERS

Колишній президент Грузії та екс-очільник Одеської ОДА Михаїл Саакашвілі заявив, що оскаржуватиме рішення Верховного Суду України у Страсбурзі, «де 100% виграє».

Так у Facebook Саакашвілі відреагував на постанову ВСУ про визнання його випровадження законним.

«Звісно, я оскаржу це рішення в Страсбурзі, де 100% виграю, але це беззаконня, вчинене Верховним судом ще раз показує наскільки все ще сильний вплив має Порошенко у всіх держструктурах України. І наскільки ця система буде всіляко противитися і підривати починання президента та його команди», – написав він.

Відео дня

Читайте такожПутін заявив, що у нього немає жодних стосунків із Зеленським

Саакашвілі стверджує, що Порошенко таким чином заблокував його справу про депортацію до Польщі, яку проводять слідчі ДБР.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2017 року на той час президент Петро Порошенко видав указ про позбавлення Саакашвілі громадянства України. В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили двоє або більше осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256). 12 лютого 2018 року Саакашвілі за процедурою реадмісії було передано Польщі.

28 травня новий президент України Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Саакашвілі громадянства України. 29 травня Саакашвілі повернувся в Україну.

Після повернення в Київ Саакашвілі заявив, що повернувся в Україну не заради помсти. 7 жовтня Генеральна Прокуратура відкрила кримінальне провадження за заявою Саакашвілі.