Президент зауважив, що мова про обмін не тільки особами, затвердженими Росією, а й тими, яких затвердила Україна /  t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський заявив, що чекає від нормандської зустрічі конкретних термінів – обміну «всіх на всіх», припинення вогню й контролю українсько-російського кордону Україною.

Про це він розповів під час візиту Станиці Луганської 20 листопада.

Читайте такожПутін заявив, що у нього немає жодних стосунків із Зеленським

Відео дня

За його словами, насамперед з учасниками перемовин треба «зрозуміти конкретні терміни повернення всіх українських полонених». Водночас глава держави зауважив, що мова не тільки про обмін особами, підтвердженими російськими списками, а й тими, що є у списках України.

По-друге, українська сторона чекатиме конкретної дати «не фейкового» припинення вогню.

«Зі зрозумілими термінами, обов’язками. Припинення вогню – коли немає жодних пострілів, я так це розумію. А що буде, як ми домовимось про припинення вогню у Мінську, а його не буде? Треба відповідь», – заявив Зеленський.

Зеленський також стверджує, що серед вимог та очікувань – повернення контролю над українсько-російським кордоном Україні. Останній аспект президент назвав «одним з непростих»: «…можливість проведення виборів на вже території України, а не на тимчасово окупованій території».