Петро Порошенко / REUTERS

Фракція "Слуга народу" мотивована голосувати за зняття недоторканності з народного депутата від "Європейської солідарності", екс-президента України Петра Порошенка.

Про це перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко сказав в інтерв'ю виданню "Новое время", відповідаючи на запитання, як проголосує фракція, якщо підозра, проект якої подало до Генеральної прокуратури Державне бюро розслідувань, потрапить до Верховної Ради.

"Всі мотивовані (голосувати) за зняття недоторканності. Це повинні підтримати всі депутати, тому що це чесна позиція, адже ми від неї (недоторканності) відмовилися", - сказав Корнієнко.

Відео дня

За його словами, по суті, це технічне голосування, коли просять зняти імунітет з метою процесуальних дій. "З 1 січня 2020-го, коли вступлять в силу зміни до Конституції, такі голосування будуть не потрібні", - нагадав Корнієнко.

"Депутати будуть визначатися самостійно відповідно до якості підозри і з інших політичних мотивів. За інформацією преси, проект підозри щодо Порошенка знаходиться у Генпрокуратурі, і в мене немає інформації, коли її отримає Апарат Верховної Ради", - зауважив представник "Слуги народу".

Читайте такожДБР оприлюднило повний перелік проваджень, в яких фігурує Порошенко

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада у ДБР повідомили про направлення до Генпрокуратури проекту повідомлення про підозру Порошенку у справі щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року (ч. 3 ст. 109 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Крім того, слідчі ДБР направили до прокуратури проект подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності.