У Раді напали на нардепа Богданця / скріншот

Активісти ВО "Свобода" повинні понести відповідальність за бійку в Верховній Раді з народним депутатом від партії "Слуга народу" Андрієм Богданцом.

Про це заявив нардеп від "Слуги народу" Дмитро Соломчук, коментуючи інцидент, передає «Обозреватель». За його словами, вирішувати питання кулаками потрібно на рингу, а не в парламенті.

Читайте такожПобиття Богданця: депутати СН хочуть провести засідання аграрного комітету в “більш безпечному місці”

Відео дня

"Свобода" спровокувала цю ситуацію... Моє бачення – старі політики на складних питаннях для країни хочуть заробити рейтинг, хайпанути. Їм потрібні такі події – гасла покричати, бійку влаштувати... Замість того, щоб допомогти країні у важкий час, сходити до церкви свічку поставити, щоб все вийшло, вони завжди йдуть на радикальні дії", – заявив Соломчук.

За словами нардепа, для винуватців бійки відповідальність "в будь-якому випадку має бути".

"Не тільки в парламенті, але і де завгодно не повинно щось вирішуватися бійками, особливо у політиків. Завжди треба сідати за стіл і про щось домовлятися. Якщо кулаками хочете вирішити питання – виходите на ринг і вирішуйте", – підкреслив він .

Як зазначив Соломчук, відповідальність для винних "повинна бути такого рівня, щоб такого більше ніде не відбувалося".

Нагадаємо, у Верховній Раді 11 грудня сталася бійка між народним депутатом від "Слуги народу" Андрієм Богданцем і активістами ВО "Свобода" Едуардом Леоновим і Ігорем Мірошниченком.

Бійка сталася після засідання парламентського комітету з питань аграрної політики. Свободівці намагалися домогтися зняття з розгляду закону про ринок землі.