Фото: REUTERS

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що вважає факт того, що його прослуховували - загрозою національній безпеці України.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Україна 24" у неділю ввечері.

Пояснюючи свою заяву про відставку, передану президенту, прем'єр пояснив, що таким чином підтвердив вотум довіри до себе з боку глави держави.

Відео дня

"Зараз дуже важливо, щоб у нас всередині команди не було ніяких непорозумінь. Ми протягом останніх чотирьох місяців робимо багато таких речей, які створюють багато проблем корупціонерам, хабарникам. І, очевидно, наживаємо багато ворогів", - сказав прем'єр.

Читайте такожГончарук планує прозвітувати Раді про роботу уряду

"Я думаю, що спецслужби розберуться, хто саме записував... Фактично, я вважаю, що це злочин. Я вважаю, що те, що було зроблено - це неприпустимо. Це, в тому числі - загроза національній безпеці з цілою низкою міркувань. Але, головна моя ідея, повідомлення, полягає в тому, що ми безкомпромісно боремося з корупцією", - сказав Гончарук.

За словами прем'єр-міністра, в нинішньому уряді немає корупції і працюють чесні міністри.

Говорячи про самі записи його розмови, які було опубліковано, Гончарук заявив, що в них було "нарізано цитати, висмикнуті з контексту і приправлені коментарями". "Все це маніпулятивним чином було подано", - додав він і назвав захід, на якому проводився запис робочою нарадою і не бачить там нічого кримінального.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня Гончарук заявив про свою відставку і передав заяву президенту, однак той її не прийняв, вирішивши "дати йому шанс".