Гончарук каже, що скандал з плівками зробив його з президентом сильнішими / УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук прокоментував, як вплинула нещодавня публікація серії аудіозаписів на його стосунки з президентом Володимиром Зеленським.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Україна 24" у неділю ввечері.

"Я думаю, що президент - доросла, мудра людина. Ми з ним знайшли спільну мову і я впевнений, що цей досвід зробить нас сильнішими", - сказав Гончарук, відповідаючи на питання, чи не образився на нього президент.

Відео дня

Він також розповів, що нарада, під час якої здійснювався запис, є щотижневою - подібні проводять щопонеділка. 

"Ми з Національним банком зараз дуже тісно співпрацюємо. І це точно не була якась зустріч, яка є чимось екстраординарним. Ми постійно спостерігаємо за тим, які макроекономічні процеси відбуваються, у нас кожного понеділка нарада. Наприклад, завтра у нас буде приблизно така сама нарада. Це регулярна робоча подія, яку ми проводимо регулярно. Для того, щоб наші органи, які відповідають за фіскальний напрям політики і Національний банк, який відповідає за монетарну політику, добре розуміли один одного", - пояснив він.

Читайте також"Це неприпустимо": Гончарук вважає своє прослуховування загрозою нацбезпеці

Гончарук також зазначив, що в уряду не завжди співпадають позиції з Нацбанком щодо монетарної політики.

17 січня, Гончарук повідомив у Facebook, що написав заяву на ім'я Зеленського про відставку.

Президент Зеленський під час зустрічі з керівниками СБУ, Офісу генпрокурора, Міністерства внутрішніх справ, НАБУ, ДБР, та Управління державної охорони поставив завдання за два тижні встановити причетних до запису цих розмов.

Читайте такожКабмін оприлюднив інформацію про зарплати міністрів: найбільша середня зарплата в Авакова, найменша - у Дубілета

Глава держави зауважив, що в межах кримінального провадження має бути чітко встановлене коло осіб, які були присутні на переговорах, і з’ясовано обставини, за яких вони відбувалися. Крім того, Зеленський вимагає напрацювати необхідні заходи, щоб унеможливити подібні інциденти в майбутньому й технічно забезпечити захист інформації.

Ввечері 17 січня стало відомо, що Зеленський не прийняв відставку Гончарука.