Нелі Штепі дали 3600 євро з українського бюджету / фото: УНІАН

Екс-мер Слов'янська Неля Штепа, обвинувачувана у посяганні на територіальну цілісність, недоторканність України та створення терористичної групи, отримала 3 тис. 600 євро компенсації з бюджету України за рішенням Європейського суду з прав людини.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив адвокат Штепи Олександр Шадрін.

Читайте такожОдіозну Нелю Штепу знову госпіталізували

Відео дня

Він зазначив, що Штепа вже фактично отримала за рішенням ЄСПЛ 3 тис. 600 євро компенсації. «ЄСПЛ побачив у діях української правоохоронної та судової системи щодо Штепи порушення права на свободу та на справедливий судовий розгляд», - заявив Шадрін. 

«Тривале перебування під вартою та порушення розумних строків розгляду справи стало підставою для ЄСПЛ винести це рішення», - зазначив адвокат. 

Він додав, що «під вартою Штепа перебувала майже 3 роки, а вироку по ній немає і до сьогодні - справа розглядається в Орджонікідзевському райсуді Харкова».

Як повідомляв УНІАН, під час окупації Слов'янська Штепа підтримала бойовиків.

Українські правоохоронці затримали її у липні 2014 року. Штепу обвинувачують в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Справу Штепи передавали до декількох судів, востаннє – до Орджонікідзевського райсуду Харкова, справу досі не почали розглядати.

24 жовтня Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну у тримісячний термін виплатити 3,6 тис. євро Штепі.