Олексій Кучер / фото УНІАН

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер набирає в свою команду дослідних управлінців з інших регіонів. Першим заступником губернатора Харківщини став Віталій Погосян - колишній чиновник з Вінницької міськради. Ще один претендент на посаду заступника - Тарас Пастух - екс-депутат з Тернопільської області.

Стратегія харківського губернатора стає усе більш зрозумілою. Глава ХОДА набирає в команду дослідних керівників з інших регіонів. Таким чином, формується штат дослідних управлінців, не пов'язаних з місцевою елітою і не заплямованих в корупційних скандалах.

Читайте такожКучер хоче повернути державі власність другого збору в іспанії

Відео дня

Зокрема, згідно з розпорядженням ХОДА, з 23 січня Віталій Погосян обіймає посаду першого заступника голови ХОДА. Раніше він очолював Департамент економіки та інвестицій Вінницької міськради (до 28 грудня 2019 року). 

Чиновник заявив, що попередній досвід допоможе йому організувати роботу в новому регіоні. «Упроваджуватиму отримані знання про залучення інвестицій, розвиток підприємництва, дерегуляції, створенні індустріальних і технологічних парків», - повідомив він одному з місцевих видань.

Ще одним заступником ХОДА з 23 січня став Руслан Тіхонченко. Раніше Тіхонченко працював в ТОВ «Компанія Прайд» і за сумісництвом завідував лабораторією в Харківському державному університеті живлення і торгівлі.  

Ще один претендент на посаду заступника ХОДА - екс-нардеп Тарас Пастух. Його кандидатура вже затверджена в Офісі президента України. Тарас Пастух - дослідний управлінець з Тернопільської області. З 2008 по 2010 він керував Бучатською райдержадміністрацією (до приходу до влади Януковича). У 2015 році претендував на посаду мера Тернополя, але поступився з невеликим відривом.