З Альперіна зняли електронний браслет / фото Скриншот

З одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який підозрюється у справі про схеми на митниці, зняли електронний браслет, оскільки закінчився термін дії ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Читайте такожСправа "хрещеного батька контрабанди" Альперіна: обрано запобіжні заходи всім підозрюваним

Про це повідомляє його адвокат Андрій Федур у Facebook.

Відео дня

«Добрі новини для мого підзахисного Вадима Альперіна. З нього зняли «електронний браслет», закінчився термін дії ухвали слідчого судді ВАКС», - написав захисник.

За його словами, «кумедність ситуації полягає в тому, що кілька днів тому прокурор САП Перов А.В. (виходець з луганської недореспубліки) боровся як лев, щоб продовжити судом обов'язок носити «електронний браслет». І слідчий суддя з ВАКС дарував йому таку ухвалу. Хоча для цього і не було ніяких правових підстав».

Федур запевнив, що його підзахисний Альперін і надалі буде «добросовісно виконувати покладені на нього обов'язки як підозрюваного і не буде відлучатись з постійного місця проживання без дозволу детектива, прокурора чи суду».

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, у зв'язку з порушенням митного законодавства.

Того ж дня президент Володимир Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з «хрещених батьків контрабанди в Україні» - одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

27 листопада детективи НАБУ затримали Альперіна. Бізнесмен приїхав в офіс САП на допит, але там у холі його зустріли представники НАБУ. Йому повідомили про підозру в організації корупційної схеми з розмитнення товарів, внаслідок якої державі завдано понад 77,7 млн грн збитків.

29 листопада суд обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 70 млн грн застави.

3 грудня після внесення застави він вийшов на свободу.

На Альперіна було покладено низку обов’язків, зокрема, носити електронний браслет, не виїжджати за межі Одеси, не спілкуватися з іншими підозрюваними тощо.

24 січня суд продовжив запобіжний захід Альперіну до 23 березня.