Ахметов придбав колишню резиденцію короля Бельгії / shakhtar.com

Український мільярдер Рінат Ахметов придбав будинок за 200 мільйонів євро в курортній зоні Французької Рів’єри. Продавцем виступила компанія Campari group. Це стало останнім поповненням його портфоліо нерухомості, яке включає також квартиру за 137 мільйонів фунтів стерлінгів у комплексі One Hyde Park у Лондоні.

Про це пише Financial Times, нагадуючи, що Ахметов – найбагатший олігарх України. Через компанію System Capital Management йому належить портфоліо вартістю 6,7 мільярдів доларів, згідно з даними Forbes. В нього входять енергетичні, металургійні, телекомунікаційні компанії, а також футбольний клуб «Шахтар Донецьк».

Читайте такожУ США перевіряють законність виведення вугільної компанії Ахметова з-під санкцій - ЗМІ (відео)

Відео дня

Довідка, яка опинилася в руках журналістів Financial Times, говорить, що компанія Ахметова придбала маєток під назвою Villa Les Cedres у муніципалітеті Сен-Жан-Кап-Фера. Італійський виробник напоїв виставив цю нерухомість на продаж минулого року. Видання пише, що продаж підтвердило ще одне джерело, якому відомі деталі трансакції. Компанія Ахметова відмовилася коментувати, чи буде олігарх використовувати нерухомість у Франції як приватну резиденцію.

Financial Times пише, що Villa Les Cedres має площу 1672 квадратні метри. Маєток був збудований в 1870 році на узбережжі. Колись це була резиденція короля Бельгії Леопольда ІІ.