Арсен Аваков / REUTERS

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив з координатором Державного департаменту США з питань протидії тероризму Нейтаном Сейлсом загострення ситуації на Донбасі.

Читайте такожЕскалація на Донбасі: США закликали Росію дотримуватися Мінських угод

Про це Аваков повідомив у Twitter.

Відео дня

"З координатором з питань протидії тероризму заступника державного секретаря Nathan A. Sales визначили практичні кроки співпраці у боротьбі з тероризмом, обговорили загострення ситуації на Донбасі – тільки рішуча позиція і спільні дії країн-партнерів зупинять зухвалу агресію РФ!", - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, зранку російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний на Луганщині. Окупанти застосовували ствольну артилерію калібрів 152 мм та 122 мм, міномети 120 мм, великокаліберні кулемети, танки і гранатомети різних систем.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще троє отримали поранення і двоє контузію.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська сьогодні хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.