"Слуги народу" вважають, що блокування Ради стало політичним інструментом їхніх опонентів / Фото: УНІАН

У «Слузі народу» вирішили змінити Регламент, аби припинити блокування поправок опонентами.

Про це у Facebook повідомила народна депутатка Євгенія Кравчук.

Кравчук пояснює, що «регламент перетворюється на інструмент блокування законодавчих ініціатив, який деякі політики використовують задля обслуговування власних політичних інтересів».

Відео дня

Читайте також"Активний центризм": партія "Слуга народу" визначилась зі своєю ідеологією

«Кілька тижнів робоча група працювала над змінами до Регламенту. Проведена величезна комунікаційна робота з представниками всіх фракцій. Результатом став законопроект #3018», – пише вона.

Законопроект пропонує: однакові поправки за рішенням головного комітету включатимуться до порівняльної таблиці як одна; при розгляді законопроектів у другому читанні спочатку проводитиметься розгляд врахованих комітетом поправок. Після завершення розгляду врахованих – Рада розглядатиме відхилені; якщо час завершення розгляду всіх поправок вийшов за межі одного пленарного дня, то ухвалення законопроекту в цілому відбуватиметься наступного пленарного засідання.

За словами Кравчук, у тексті документу йдеться про 30-хвилинну перерву, яку фракції можуть взяти тільки один раз. Крім того, зареєструвати постанову про скасування рішення Ради про ухвалення закону в цілому зможуть депутати найменшої фракції.

Ініціатори пропонують встановити 5-денний термін для ознайомлення із законопроектами. У майбутньому автори проекту хочуть запровадити інститут парламентських приставів, що нині діє у парламентах США, Британії тощо.