Ілюстрація / REUTERS

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар закликав Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) поінформувати міжнародну спільноту про спробу російського наступу в районі Золотого Луганської області.

Читайте такожСивохо після "цинічної провокації" окупантів заявив про перенесення презентації "платформи примирення"

Про це Боднар повідомив у мікроблозі Twitter.

Відео дня

Він зазначив, що у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі зустрівся з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшаром Халіт Чевіком.

"Закликав ОБСЄ невідкладно поінформувати міжнародну спільноту про спробу російського наступу в районі Золоте. Привернув увагу до використання збройними формуваннями РФ забороненої зброї", - заявив Боднар.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого, зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 5 дістали поранення.

Водночас було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська сьогодні хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.