Зеленський вказав на незадовільну роботу Тернопільської ОДА / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля.

Про це повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

«У зв’язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожАваков стверджує, що за протестами у Нових Санжарах стоять окремі політики

Як повідомляв УНІАН, ввечері 17 лютого після повідомлення тернопільських ЗМІ про наміри привезти в санаторій «Медобори» евакуйованих з Китаю українців люди облаштували цілодобовий блокпост на дорозі.

Згодом директор санаторію Василь Мартинюк заявив про відмову прийняти групу евакуйованих з Китаю громадян попри попередні домовленості з керівництвом держави. Свою відмову він пояснив тиском громади та відмовою колективу санаторію обслуговувати евакуйованих.

21 лютого поліція Тернопільської області відкрила кримінальне провадження через спробу обмежити проїзд до санаторію «Медобори», в який хотіли поселити евакуйованих з Китаю українців.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола, повністю дорогу в смт Микулинці Теребовлянського району при повороті у село Конопківка, де розташований санаторій, люди не перекривали. Однак ініціаторам встановлення бетонних блоків на дорозі доведеться відповідати за свої дії.

20 лютого ввечері жителі Микулинецької ОТГ, попри поселення евакуйованих в Полтавській області, ще раз зібралися на блокпосту і провели там молебень. А вже вранці наступного дня почали розбирати блокпост.