Посольство США в Києві / фото УНІАН

Співробітники посольства США в Києві оприлюднили відеозвернення з нагоди шостої річниці захоплення Росією Криму.

Аташе з питань армії і оборони, полковник Томас Воффорд розповів, що під час анексії Криму працював радником з питань оборони в місії США при НАТО. Тоді він брав участь у нараді Північноатлантичної ради.

«Той жахливий момент для України, для демократії, для стабільності в світі вплинув на нас, а також на наших колег таким чином, що ми почали шукати можливість служити в посольстві США в Києві на наших сьогоднішніх посадах», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський заявив про намір підписати указ про визнання 26 лютого Днем спротиву окупації Криму (відео)

Представники посольства відзначили, що шість років тому вони зрозуміли, як Росія «брутально порушує права людини в Криму, а також ігнорує міжнародні норми».

«Для нас це честь — бути сьогодні в Україні, працюючи пліч-о-пліч з українцями заради підтримки демократії, суверенітету та територіальної цілісності України, проти російської агресії», — додали співробітники посольства США у Києві.

В Україні 26 лютого відзначають День опору Криму російській окупації. Цього дня в 2014 році перед будівлею Верховної Ради Автономної Республіки Крим відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство».