Ілюстрація / REUTERS

Сполучені Штати Америки закликали Росію припинити окупацію Криму та порушення прав людини на півострові.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив в.о. заступника голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон під час виступу в Києві на форумі "Age of Crimea" ("Час Криму"), присвяченому Дню кримського спротиву російській окупації.

"Ми залишаємось разом з Україною проти російської агресії на Донбасі і нелегальної окупації Криму. Разом ми можемо підтвердити сьогодні, що Крим - це Україна", - наголосив він.

Відео дня

Читайте також"Для нас це честь - бути в Україні": посольство США записало відеозвернення в річницю окупації Криму (відео)

Пеннінгтон зазначив, що позиція США щодо невизнання окупації Криму залишається незмінною і закликав Росію завершили окупацію півострова та повністю відновити територіальну цілісність України, а також припинити кампанію із залякування кримських татар на півострові і порушення прав людини у Криму.

"США підтримуватимуть санкції проти РФ, аж поки Росія не поверне контроль над Кримом Україні", - наголосив дипломат, нагадавши, що напередодні США продовжили санкції проти Росії через окупацію Криму.

Він підкреслив, що США залишаються чітко відданими цій позиції та підтримуватимуть Україну на міжнародному рівні.

"США ніколи не визнають спробу Росії анексувати Крим... США продовжуватимуть забезпечувати підтримку Україні..., щоб забезпечити демократію, процвітання економіки та підтримати спроможності України у сфері оборони", - підкреслив Пеннінгтон.

Дипломат вважає, що міжнародна спільнота повинна продовжувати тиснути на Росію.