П’ятий президент вважає, що його переслідування є "політично вмотивованим" / УНІАН

П’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко заявив, що завтра сам прийде на допит до Державного бюро розслідувань.

Про це він написав у Facebook.

Читайте такожСуд відмовив у скарзі Порошенку на його примусовий привід до ДБР

Відео дня

«Майже рік, як проти мене фабрикують десятки справ. Всі ці титанічні зусилля завершилися великим «пшиком». Нічого не знайшли, і певен – не знайдуть. Інакше й бути не може. І як президент, і як громадянин я завжди дотримувався і дотримуюсь законів. Наголошую – завтра я прибуду на допит сам, попри те, що ці переслідування – політично вмотивовані», заявив Порошенко і додав: «Попри те, що сьогодні ми отримали рішення Вищого антикорупційного суду, прозоро сформованого за участі міжнародних експертів, яким визнано, що влада віддає незаконні накази щодо мого політичного переслідування».

Порошенко вважає, що нинішня влада «не здатна дати людям хліба», тому на завтра «режисери 95-го кварталу підготували шоу». «За незаконним «рішенням суду», і це буде доведено у Європейському суді, яке було замовлено з Офісу президента, вона має забезпечити мою примусову доставку на допит до ДБР у якості свідка. Їм потрібне щось гучне, феєричне… Щоб відволікти увагу від головного: вони недієздатні і неспроможні відповісти на жоден виклик з тих, які стоять перед країною», - вважає Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого стало відомо, що Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про привід Порошенка на допит до ДБР як свідка 28 лютого і 6 березня.

Джерело у правоохоронних органах підтвердило УНІАН, що такі ухвали виносились за клопотанням слідчих ДБР. Раніше, коли Порошенко не з’являвся на допити в ДБР, в бюро не виключали, що можуть застосувати до нього привід.