Олексій Гончарук та Руслан Стефанчук / фото УНІАН

Питання про можливу відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука, чутки про яку поширилися цього тижня, "поки не на часі".

Про це віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю Радіо НВ.

"Для мене не важливо, хто буде на цій посаді. Для мене важливо, чи буде ця людина технократично виконувати програму, що задана президентом і парламентом <...>. Ми отримали перший проміжний звіт і очікуємо подальшої діяльності уряду. Подивимося, як він себе проявить у ситуації, що пов’язана з епідемією коронавірусу у світі; подивимося, як проявить себе у ситуації, коли весна йде - треба здійснювати нагляд над тими, хто саджає (це Міністерство юстиції). З цього вже робитимуться висновки", - зазначив Стефанчук.

Відео дня

Читайте такожГончарук відповів на чуйні про відставку: заяву не писав, цю тему з президентом не обговорював

Віце-спікер Ради також допустив можливість "точкових змін" в Кабінеті міністрів України, наголосивши на необхідності "посилення" певних напрямків його роботи - економічного і соціального.

Нагадаємо, раніше низка українських ЗМІ з посиланням на джерела у владних колах повідомили про можливе призначення бізнесмена, колишнього віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики (2010-2012 роки) Сергія Тігіпка на посаду прем'єр-міністра замість Олексія Гончарука.

Також повідомлялося, що питання про призначення нового прем'єра хочуть вирішити в найближчі два тижні.

Сам Зеленський заявив журналістам, що зустрічався з Сергієм Тігіпком.