Голова МЗС України висловив Туреччині підтримку у зв'язку з загибеллю її військових у Сирії / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко запевнив міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу у підтримці у зв'язку з загибеллю турецьких військових у Сирії.

Як йдеться в повідомленні МЗС України, сьогодні відбулася телефонна розмова Пристайка з Чавушоглу.

У ході розмови глава зовнішньополітичного відомства Туреччини детально поінформував про наслідки атаки по позиціях турецьких збройних сил з боку урядових військ режиму Башара Асада за підтримки РФ в зоні деескалації на території провінції Ідліб.

Відео дня

Читайте такожЗагороднюк про обстріл турецьких позицій у Сирії: дії Росії становлять загрозу для всього світу

Чавошоглу звернув увагу на конкретні кроки, яких вживає уряд Туреччини з метою стабілізації ситуації на кордоні, та подальші дії для недопущення чергової гуманітарної катастрофи в регіоні.

Своєю чергою, Пристайко висловив співчуття з приводу загибелі турецьких військовослужбовців, запевнив у підтримці Туреччини з боку України та наголосив на солідарності з міжнародними партнерами щодо необхідності негайного припинення насильства і недопущення нових людських жертв серед військових та цивільних.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого літаки режиму президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії завдали ударів по позиціях турецьких Збройних сил у Сирії. 33 турецьких військових загинули, ще 32 солдати дістали поранення.