Харчування військових убезпечили від зриву / фото facebook.com/navy.mil.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення зміни до закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців (№ 3254).

Читайте такожУ ЗСУ випадків інфікування коронавірусом не зареєстровано - Міноборони

Як вказано у картці закону на сайті парламенту, закон повернуто з підписом від президента сьогодні, 1 квітня.

Відео дня

Цим законом Верховна Рада дозволила Міністерству оборони та Міністерству внутрішніх справ продовжувати дію договорів, укладених у 2019 році, з метою недопущення зривів харчування військовослужбовців.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня за ухвалення в цілому закону проголосували 302 народних депутати.

Законопроект доповнює закон "Про державний бюджет України на 2020 рік" статтею 17-1, згідно з якою буде передбачена для Міністерства оборони та МВС можливість продовження в 2020 році дії договорів, укладених у 2019 році з суб'єктами господарювання з метою недопущення зриву харчування військовослужбовців сил безпеки і оборони.

Нагадаємо, 18 березня на засіданні уряду перший заступник міністра оборони України Іван Руснак заявив, що компанії-переможниці торгів відмовилися надавати послуги харчування військовослужбовцям через запроваджені обмежувальні заходи. У зв’язку з цим він запропонував дозволити компаніям надавати послуги з харчування військових у 2020 році за договорами 2019 року. Руснак запропонував ухвалити відповідні зміни до держбюджету на 2020 рік.

26 березня у Міністерстві оборони запевнили, що всі військовослужбовці безперебійно забезпечуватимуться харчуванням.