Reuters

Вдруге президент Польщі Анджей Дуда на церемонії інавгурації 6 серпня згадав у своїй промові й Україну.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, у країни буде можливість діяти задля безпеки континенту у 2022 році, коли Польща головуватиме в ОБСЄ.

Відео дня

«Це важливе завдання, яке полягає й у відновленні повного суверенітету й територіальної цілісності нашого сусіда – України», – сказав президент.

Читайте такожПрем’єр Польщі назвав "Північний потік-2" "платою за зброю для Путіна"

Урочистості відбулися сьогодні у будинку Сейму на сесії Національних зборів. Проте багато опозиційних політиків церемонію проігнорували, із запрошених президентів прибув на інавгурацію лише Александер Квасневський.

Дуда виборов перемогу на президентських виборах 12 липня з мінімальною перевагою (51% проти 49% в опонента). Виборчий штаб Тжасковського вимагав анулювати результати виборів на підставі того, що, на думку опозиції, суспільно-правові ЗМІ Польщі односторонньо висвітлювали передвиборчу гонку, а для просування Дуди використовувалися державні ресурси. Коментуючи цю скаргу,

Коментуючи цю скаргу, Верховний суд Польщі заявив, що звинувачення були сформульовані надто розпливчасто і не мали переконливих доказів.

Відносини правлячої партії «Закон і справедливість» Дуди з опозиційним крилом парламенту загострилися після ухвалення деяких карантинних обмежень, зокрема й тих, що стосувалися безпосередньо голосування.