У Криму змушують людей позбавлятися від українських паспортів / фото УНІАН

У Криму переслідують власників українських паспортів і чинять тиск, для того, щоб населення позбавлялося від українських документів.

Про це сказав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв'ю Крим.Реалії.

За його словами, на власників українських паспортів чинять тиск, щоб вони позбулися їх. Попри це, додав Кислиця, люди, яких змушують позбутися паспорта, залишаються громадянами України.

Відео дня

"Те, що власники українських паспортів у Криму переслідуються - це факт. Те, що на власників українських паспортів тиснуть для того, щоб вони позбулися цих паспортів – це факт. Але я хочу сказати, що українське громадянство не випливає з наявності паспорта. Це паспорт отримують на підставі того, що ви вже громадянка або громадянин України. Тому навіть, якщо окупанти змусять українців або кримських татар порвати свої українські паспорти, вони все одно залишаються громадянами України", - зазначив Кислиця.

У червні правозахисники повідомляли, що кримчан почали штрафувати російські служби за український паспорт при перетині адмінкордону Криму з Херсонською областю.

Читайте такожПостпред України в ООН назвав умову відновлення водопостачання до Криму

Анексія Криму Росією

  • Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" щодо його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії.
  • 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.