Аваков - виступ Авакова щодо згвалтування у Кагарлику у Раді / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час Години запитань до уряду виступив з доповіддю про хід розслідування останніх резонансних справ, зокрема зґвалтування поліцейськими у Кагарлику, перестрілки у Броварах тощо.

Заслухати главу МВС у зв’язку з останніми подіями запропонувала фракція «Слуга народу».

Читайте такожМін'юст хоче продати незадіяні в'язниці

Відео дня

"Враховуючи ту ситуацію, яка склалася за попередні два тижні, наша фракція пропонує запросити на День уряду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для доповіді по тих важливих ситуаціях, які сталися: і у п'ятницю у Броварах (стрілянина за участю близько 100 осіб через розподіл міжміських перевезень - УНІАН), й історія з Кагарликом (двоє поліцейських з Кагарлика підозрюються у гвалтуванні і катуванні жінки у відділенні поліції - УНІАН)... І, можливо, доповісти про стан розслідування обставин загибелі нашого колеги Давиденка (23 травня у Києві було знайдено з вогнепальним пораненням в голову члена депутатської групи "Довіра" Валерія Давиденка - УНІАН)", – під час Погоджувальної ради сказав перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

Тим часом під Кабміном заплановано аж чотири акції протесту за відставку міністра. За словами організаторів, за всі шість років своєї роботи Авакову не вдалось реформувати поліцію; активісти звинувачують у гучних кримінальних справах бездіяльність правоохоронців.