Розгляд справи по суті заплановано на 1 червня / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд залишив екс-заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака під домашнім арештом.

Як ідеться в повідомленні на сторінці ВАКС у Facebook, сьогодні пройшло підготовче засідання у справі, під час якого колегія суддів задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і продовжила Гримчаку нічний домашній арешт із забороною залишати житло з 22:00 до 6:00 з носінням електронного браслета.

Читайте такожОбшуки через "картини Порошенка": до музею Гончара підігнали мікроавтобус (фото)

Відео дня

Запобіжний захід продовжено по 25 липня.

Ігорю Овдієнку, якого затримали разом з Гримчаком у серпні минулого року, суд також на два місяці продовжив строк тримання під домашнім арештом, змінивши заборону залишати житло цілодобово на заборону залишати житло в нічний час з 22:00 до 6:00.

У ВАКС зауважили, що розгляд провадження по суті заплановано на 9:00 1 червня.

Як повідомляв УНІАН,14 серпня 2019 року правоохоронці затримали Гримчака і його "помічника" Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабара.

15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру. Дії обох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст.190 (шахрайство); ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.369; ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.4 ст.369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

3 квітня 2020 року прокурори САП завершили досудове розслідування.